ایدز

پس از ورود ویروس HIV به بدن چه اتفاقی می‌افتد؟

 پس از ورود ویروس ایدز به بدن چه اتفاقی می‌افتد ؟

در اینجا با زبانی ساده به توضیح این موضع می‌پردازیم پس از ورود ویروس HIV به بدن چه اتفاقی می‌افتد؟

بعد از چند ساعت و تا 72 ساعت پس از ورود HIV به داخل بدن،  این ویروس بدنبال گلبول‌های سفید داخل خون می‌گردد تا به آنها متصل و  وارد این سلول‌ها ‌شود.

پس از ورود به داخل این سلول‌ها از امکانات و منابع  درون‌سلولی استفاده می‌کنند و  به سرعت تکثیر می‌شوند ( یک تا چهار
هفته پس از ورود) و پس از اشباع سیستوپلاسم سلول از ویروس‌های جدید، دیواره آن را پاره می‌کنند و وارد خون شده و این ویروس‌های جدید مجدد سلولهای دیگری را آلوده می‌کنند و این چرخه تکرار می‌شود.

همزمان انواع گلبول‌های سفید سالم نیز که متوجه حضور عامل بیگانه ای در بدن شده اند به روش‌های مختلف شروع به مبارزه با این ویروس می‌کنند. چون گلبول‌های سفید بدن در حال جنگیدن با ویروس‌های داخل جریان خون و مایعات بدن هستند برای مدت کوتاهی علائم اولیه‌ی ایدز ایجاد می‌شود. دو تا شش هفته پس از ورود ویروس ایدز، علائم شبه آنفولانزا، تب و … ایجاد می‌شود.  در مرحله علائم اولیه، تعداد و لود ویروس داخل خون بالا می‌رود.

از روز بیست و سه و تا آخر مبارزه با ویروس در بدن لنفوسیت‌های بی و پلاسما سل‌ها بدن شروع به تولید آنتی بادی (پادتن) می‌کنند که باعث می‌شود با روش‌های تشخیصی ویروس برای ما قابل شناسایی شود ( ابتدای 23 روز هنوز تیتر آنتی بادی پایین است و باید صبر کرد تا مقدار آنتی بادی افزایش پیدا کند ).

 پس از این علایم ، بعضی از ویروس‌ها در ژنوم سلول‌های بدن مخفی می‌شوند ( پروویروس ) و سایر ویروس‌های HIV نیز با سرعت کندتری به تکثیر خود ادامه می‌دهد و بیماری وارد مرحله کمون و نهفتگی می‌شود. در دوره‌ی کمون هرچند فرد علائمی ندارد و سالم بنظر می‌رسد با این حال ویروس هنوز در بدن وجود دارد و فعال است.  در این دوره نهفتگی ویروس HIV جنگ مخفی خود را با گلبول‌های سفید سیستم ایمنی ادامه می‌دهد.

……………………………..

 مقاله مرتبط: ایدز ؛ علائم، راه‌های انتقال، تشخیص و درمان و پاسخ به سوالات متداول

……………………………..

گلبول‌های سفید به پرو ویروس های ایدز که در ژنوم سلول‌ها مخفی شده اند دسترسی ندارند و  هیچگاه نمی‌توانند بصورت کامل ویروس را از بین ببرند. در ادامه این جنگ،  HIVبمرور سلول های لنفوسیت تی نوع سی دی چهار را از بین می‌برد و  در نهایت زمانی که در خون تعداد سلول‌های CD4 از دویست سلول در هر میکرولیتر ( یک هزارم یک سی سی ) کمتر شد علائم پیشرفته بیماری، ایدز  آغاز می‌شود.

در ایدز سیستم ایمنی بدن تضعیف شده و توانایی مبارزه خود را از دست می‌دهد . باکتری‌ها، قارچ‌ها، ویروس ها و سلول‌های سرطانی ( سلول‌های خودی یاغی شده ) باعث ایجاد بیماری‌های شدید و گسترده در بدن می‌شوند و متاسفانه در نهایت در صورت عدم مصرف دارو فرد را از پای در‌می‌آورند و ویروس ایدز فاتح میدان و پیروز این جنگ می‌شود.

خوشبختانه امروزه حدود 45 داروی مختلف (تا اوایل سال 1398 ) برای کنترل ویروس ایدز وارد بازار شده است که در بالا بردن کیفیت زندگی این افراد نیز بسیار موثر و کارا می‌باشند. روش‌ پیوند مغز استخوان نیز برای درمان قطعی این استفاده می‌شود و با ارائه این داروها  نیز فرد با مصرف منظم داروهای خود هرگز به مرحله بیماری نمی‌رسد.

برای سفارش اورژانسی و محرمانه کیت خودارزیابی ایدز از قسمت فروشگاه وبسایت اقدام کنید.

این مطلب برایتان مفید بود؟
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *