ایدز

خوردن خون آلوده به ویروس ایدز

انتقال ایدز با خوردن خون آلوده به ویروس ایدز

انتقال ایدز با خوردن خون آلوده به ویروس ایدز امکان پذیر است؟ باید گفت که بیش از ۳۵ سال از کشف عفونت‌ ایدز میگذرد و بیش از ۳۰ سال است که دانشمندان بر روی راه‌های انتقال و پیشگیری این بیماری کار می‌کنند. خوشبختانه HIV برخلاف برخی از ویروس‌ها مانند آنفلوانزا،  بسیار سخت منتقل شده و برای انتقال آن نیاز به شرایط خاصی است. درواقع تنها درصورتیکه بعضی از مایعات بدن فرد آلوده شامل خون، مایع منی، مایع قبل از منی، ترشحات و خون واژن به طور مستقیم با خون فرد غیرآلوده تماس پیداکند، امکان انتقال وجود دارد. این تماس مستقیم می‌تواند ازطریق یک زخم باز، وجود غشای مخاطی آسیب دیده در دهان، واژن و مقعد یا به‌وسیله فرو رفتن عمیق تجهیزات برنده آلوده در بدن، فراهم شود.

انتقال عفونت‌  ازطریق نیش حشرات، بوسیدن و بغل کردن ممکن نمی‌باشد. از راه‌های بسیار نادر در انتقال این ویروس می‌توان به خوردن خون آلوده به ویروس ایدز اشاره کرد.

در حالت عادی انتقال بیماری hiv از طریق خوردن خون آلوده به ویروس ایدز غیر ممکن است زیرا آنزیم‌های موجود در بزاق و اسید معده  ویروس ایدز و سلول‌های آلوده به این ویروس را ازبین می‌برند. هیپوتونیک بودن بزاق و آنزیم‌های موجود در آن، بیش از 90% ویروس ایدز و سلول‌های هسته‌ای آلوده به آن را از بین می‌برند. درواقع خاصیت هیپوتونیکی بزاق باعث میشود سلول‌های آلوده به ویروس نتوانند به سلول‌های اپی‌تلیال در مخاط دهان متصل شده و همین موضوع منجر به کاهش قدرت انتقال عفونت تا ۱۰۰۰ برابر شود (1).

شرایط نادر انتقال ایدز با خوردن خون آلوده به ویروس ایدز

شرایط خاصی که می‌تواند انتقال عفونت‌ ایدز از طریق خوردن خون آلوده به ویروس ایدز را ممکن کند، شامل موارد زیر است:

  • وجود زخم‌هایی در مری یا حفره دهان
  • مسواک‌زدن، استفاده از خلال‌دندان و جراحی‌های دندان‌پزشکی که می‌توانند باعث ایجاد زخم در دهان و لثه افراد شوند.
  • ابتلا به بیماری‌های مقاربتی
  • بعضی از بیماری‌های مقاربتی باعت ایجاد زخم در دهان شده و افزایش تعداد سلول‌های ایمنی در اطراف این زخم‌ها می‌تواند باعث انتقال ویروس ایدز شود (2).
  • بالا بودن بار ویروسی در خونی  که بلعیده شده
  • نگه‌داشتن خون آلوده در حفره دهان (در صورت وجود تعداد زیاد ویروس ایدز در خون آلوده و نگه‌داشتن طولانی آن در حفره دهان، اگر دهان دچار زخم یا خون‌ریزی باشد احتمال ابتلا به ویروس ایدز وجود دارد) (3).

به‌طورکلی احتمال انتقال عفونت ایدز از طریق خوردن خون آلوده به ویروس ایدز بسیار نادر است. درصورتیکه خون آلوده از فردی باشد که داروهای ضدرتروویروسی برای درمان ایدز استفاده می‌کند یا فردی که خون را بلعیده است از داروهایPrEP برای ارتباط با افراد اچ‌ای‌وی مثبت استفاده کند، اصلا جای نگرانی برای ابتلا به این عفونت‌ وجود ندارد. در نوزادان تنها درصورتی که غذای جویده شده در دهان مادر مبتلا با خون وی آلوده شود، احتمال انتقال ویروس وجود دارد (4).

HIV در خارج از بدن انسان و در محیط به سرعت غیر فعال شده و در مواردی که خون فرد آلوده در مکان‌هایی مانند رستوران‌ها با غذای مشتریان مخلوط شود، به‌خاطر حساس بودن ویروس اچ‌آی‌وی به دما، بیماری از این طریق قابل انتقال نمی‌باشد.

منابع:

  1. https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/484948
  2. https://www.healthline.com/health/healthy-sex/can-you-get-hiv-from-swallowing-seminal-fluid#pep
  3. https://www.burnettfoundation.org.nz/articles/sex/can-i-contract-hiv-from-oral-sex/
  4. https://www.cdc.gov/hiv/basics/hiv-transmission/ways-people-get-hiv.html

 

این مطلب برایتان مفید بود؟
[کل: 1 میانگین: 1]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *