ایدز

از کجا بفهمیم دختری ایدز دارد؟

چطور بفهمیم دختری ایدز دارد؟

در جواب سوال از کجا بفهمیم دختری ایدز دارد ابتدا به آمار و گزارش ها استناد می کنیم. طبق گزارش‌ها در سال  2018، ۲۷ درصد از زنانی که به ایدز مبتلا شده اند، 25 تا 34 ساله بوده و 24 درصد آنان، 35 تا 44 سال سن داشتند. همچنین بیش‌از 85% از انتقال‌های انجام شده ازطریق رابطه‌جنسی محافظت‌نشده صورت گرفته‌است. گزارش‌های سال 2018 نشان می‌دهد که مردان اغلب در سن ۱۳ تا ۳۴ سالگی به عفونت ایدز مبتلا می‌شوند و بیش از 60% از موارد تشخیصی مربوط به این گروه سنی است (1).

توانایی پنهان شدن ویروس ایدز در سلول‌های ایمنی بدن، بدون وجود هیچ علامتی، باعث شده بیماری ایدز به صورت چراغ خاموش در جوامع گسترش پیدا کند. درواقع اولین علائم ایدز در اغلب افراد، حدود 4 تا 6 هفته پس از شروع بیماری ظاهر می‌شود. این علائم مشابه آنفولانزا بوده وشخص مبتلا، تب ، لرز ، اسهال، سرگیجه، درد مفاصل و … را تجربه می‌کند.

مقاله مرتبط:جدول احتمال انتقال ایدز

شباهت زیاد این علائم با سرماخوردگی باعث می‌شود فرد نشانه‌ها را جدی نگیرد. علائم مذکور پس از چندهفته از بین می‌روند و فرد وارد دوره کمون (بدون بروز هیچ علامتی) می‌شود.

از کجا بفهمیم یک دختر اچ آی وی دارد؟

این موضوع ازطریق علائم ظاهری قابل تشخیص نمی‌باشد و عفونت اچ‌آی‌وی تنها با آزمایش قابل بررسی است. زیرا همانطور که گفته شد علائم این بیماری غیراختصاصی بوده و ممکن است شخص HIVمثبت تا ده سال بدون علامت باشد.  

ایدز در زنان باعث می‌شود، تعدادی از بیماری‌های مقاربتی شامل سوزاک، کلامیدیا، سفلیس و بیماری‌های قارچی واژن بیشتر رخ دهد. به همین علت، اگر خانمی مبتلا به بیماری‌های مقارتبی است، بهتر است قبل از انجام رابطه جنسی آزمایش ایدز را انجام دهد. علائم این دسته از بیماری‌ها شامل موارد زیر است:

  • سوزش در داخل و اطراف واژن و فرج
  • درد هنگام رابطه جنسی
  • ادرار دردناک
  • ترشحات غلیظ و سفید رنگ واژن
  • و قاعدگی نامنظم  است (۲)

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) توصیه می‌کند که تمامی افراد بین ۱۳ تا ۶۴ سال حداقل یک بار آزمایش ایدز انجام دهند. چراکه امروزه عفونت ایدز یک بیماری کشنده نیست و درصورت تشخیص به‌موقع، بیماری کاملا کنترل شده و فرد می‌تواند یک زندگی عادی را تجربه کند. بنابراین باوجود اینکه درمان قطعی برای عفونت ایدز وجود ندارد، اما با مصرف منظم داروها می‌توان جلوی تکثیر ویروس را گرفت. در صورت قطع دارو، ویروسِ پنهان شده در سلول‌های ایمنی بدن دوباره فعال می‌شود.

CDC توصیه می‌کند افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به ویروس HIV هستند مانند اشخاص با شرکای جنسی متعدد، به‌طور منظم و هر سه تا شش ماه یک‌بار آزمایش ایدز را تکرار کنند.

منابع:

  1. https://www.kff.org/hivaids/fact-sheet/women-and-hivaids-in-the-united-states
  2. https://www.medicalnewstoday.com/articles/323835#when-to-contact-a-doctor
  3. https://www.cdc.gov/hiv/testing/index.html

این مطلب برایتان مفید بود؟
[کل: 1 میانگین: 3]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *