درمان ایدز با سیر
سیر به عنوان یک درمان رایج در طب سنتی و یونانی استفاده میشده است. سیر با خاصیت آنتیاکسیدانی خود، میتواند باعث فشار خون، کلسترول و ریسک ابتلا به انواع خاصی از سرطانها را کاهش دهد. درواقع سیر در بدن ترکیبی شیمیایی به نام آلیسین تولید میکند که باعث کاهش سطح کلسترول خون میشود. همچنین حاوی ترکیبات دی آلیل پلی سولفید و آجوئن است که سیستم ایمنی را تقویت کرده و مبارزه بدن با عوامل بیماریزا کمک میکند.
مقاله مرتبط:درمان ایدز با قرآن
دانشمندان در مطالعهای بر افراد بزرگسال 21 تا 50 سال، شرکتکنندگان را به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه به مدت 90 روز در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا، 2.56 گرم عصاره سیر دریافت کرده و گروه دیگر دارونما مصرف کردند. در ادامه، عملکرد گلبولهای سفید Tcell و سلولهای کشنده در این دو گروه و در تعدادی بیمار ارزیابی شد. نتایج نشان دادند که مکمل سیر میتواند عملکرد سلول های ایمنی را بهبود بخشد. گلبولهای سفید T سل، ویروس و سلولهای توموری سرطانها را در بدن از بین میبرند.
ویروس ایدز با از بین بردن نوع خاصی از گلبولهای سفید (گلبولهایCD4) توانایی بدن در مبارزه با عفونتها را کاهش میدهد. به همین علت، افراد HIVمثبت در معرض خطر ابتلا به انواع عفونتهای ویروسی و سرطانها قرار دارند. تقویت و محافظت از گلبولهای سفید Tسل، سیستم ایمنی را تقویت کرده و از تکثیر ویروس اچآیوی جلوگیری میکند، همچنین به افراد مبتلا به ایدز کمک میکند زندگی عادی داشته باشند.
با تمام مطالب گفتهشده، آیا مصرف سیر می تواند به کنترل بیماری در افراد مبتلا به اچآیوی کمک کند یا آسیب بیشتری به همراه دارد؟
تحقیقات منتشر شده در مجله STD & AIDS نشان میدهد که برخی از انواع مکملهای سیر میتوانند اثر بخشی تعدادی از داروهای ضد ویروسی را کاهش دهند. دانشمندان هنوز بهطور کامل علت تداخل سیر با بعضی از داروهای درمان کننده بیماری ایدز را کشف نکردهاند.
در یک تحقیق که در سال 2002 در مجله Clinical Infectious Diseases منتشر شد، دانشمندان تاثیر مصرف مکملهای سیر را بر روی داروی ساکویناویر (یک داروی مهار کننده پروتئازی که برای درمان و کنترل بیماری ایدز استفاده میشود) در بیماران مبتلا به ایدز، بررسی کردند. با توجه به نتیجه تحقیقات، افرادی که برای درمان ایدز با سیر و داروی ساکویناویر به طور همزمان استفاده کردهاند ، اثر دارو در جریان خون به میزان قابل توجهی 30 تا 40 درصد کاهش یافته است.
مطالعهای در سال 2010 و در محیط آزمایشگاهی نشان داد که عصاره سیر میتواند فعالیت داروی ساکویناویر را مهار کند اما فعالیت دارو ناویر (از دیگر مهارکننده های پروتئاز) را تاحدی افزایش دهد. بر اساس یک مطالعه دیگر در سال 2017، افراد مبتلا به ایدز که درحال مصرف داروهای زیر میباشند، باید از مصرف سیر، به دلیل تداخلات احتمالی، خودداری کنند:
- داروهای مهارکننده های ترانس کریپتاز معکوس غیر نوکلئوزیدی (NNRTIs)، که شامل افاویرنز (Sustiva) و ریلپیویرین (Edurant)
- دولوتگراویر (Tivicay)
- ماراویروک (Selzentry)
- الویتگراویر تقویت شده با کوبی سیستات
بنابراین، اگرچه سیر باعث کاهش کلسترول و همچنین تقویت سیستم ایمنی میشود، اما در افراد مبتلا به ایدز باید از مصرف خودسرانه مکملهای آن خودداری کرد. البته این بدین معنی نیست که افراد مبتلا به ایدز نمیتوانند سیر مصرف کنند، اما نیاز است فرد HIV مثبت در رابطه با تمام دارو و مواد گیاهی که مصرف می کند، با پزشک خود مشورت کند. برای ازمایش نیز میتوانید کیت های اچ ای وی در منزل استفاده کنید.
علاوه بر تداخلات دارویی محتمل، ممکن است مواد گیاهی و داروها باعث اختلال در روند درمان افراد مبتلا به بیماری ایدز شود. عوارض جانبی سیر عبارتند از:
– احساس سوزش در دهان
– اسهال
– نفخ
– سوزش سردل
– حالت تهوع و استفراغ
– ناراحتی معده
منابع:
https://www.webmd.com/hiv-aids/garlic-hiv
https://www.healthline.com/health/hiv-aids/garlic
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11365438/
https://www.medicalnewstoday.com/articles/324150