ایدز

درد مفاصل ایدز

درد مفاصل ایدز

ایدز، مرحله پایانی و پیشرفته ابتلا به عفونت HIV است که ممکن است با درد مفاصل همراه باشد. درواقع فرد مبتلا به HIV ممکن است درد عضلانی، استخوانی و مفصلی را تجربه کندکه اغلب، این دردها ناشی از بیماری‌های همراه مانند آرتریت، یا به عنوان یک عارضه جانبی درمان می‌باشند.

درد مفاصل ایدز چرا رخ می­دهد؟

همانطور که ذکر شد اغلب، درد در ایدز به دلیل یک بیماری همراه، مانند آرتریت، یا به عنوان یک عارضه جانبی درمان رخ می­دهد. برای مثال بیماری‌های روماتیسمی مرتبط با HIV، شرایطی را ایجاد می‌کنند که استخوان‌، ماهیچه و مفاصل را تحت تأثیر قرار داده و باعث ایجاد درد می‌شود. به طورکلی، افراد HIVمثبت، ممکن است درد را به دلایل زیر تجربه کنند:

–       در چند هفته اول ویروس می­تواند علائمی شبیه آنفلوانزا یا سرماخوردگی شدید ایجاد کند که باعث درد و ناراحتی مفاصل می­شود. شرایط مختلفی مانند جراحات، عفونت­ها، بیماری­های استخوانی و افزایش سن می­تواند خطر ابتلا به آرتریت یا بیماری­های روماتیسمی را افزایش دهد.

–       داروهایی که برای درمان HIV و سایر بیماری­ها استفاده می­شوند نیز می­توانند باعث درد مفاصل شوند.

–       ویروس HIV خود می­تواند باعث التهاب شود که قادر است منجر به درد مفاصل و عضلات شود.

–       درمان ARV و مشکلات مفصلی هم از جمله دیگر دلایل ایجاد کننده درد مفاصل ایدز است.

درد مفاصل ایدز، کدام مفاصل را تحت تاثیر قرار می­دهد؟

فرد مبتلا به اچ آی وی ممکن است درد را در هر یک از مفاصل خود تجربه کند. شواهد نشان می‌دهد که اکثرا درد در مفاصل بزرگتر مانند بازوها و همچنین زانوها رخ داده و معمولا نامتقارن است! به عبارتی یک طرف را تحت تاثیر قرار داده و طرف دیگر بدن، بی‌درد خواهد بود.

آیا داروهای اچ‌آی‌وی می­توانند باعث درد مفاصل شوند؟

برخی از درمان­های ضد رتروویروسی HIV می­توانند عوارض‌جانبی ناخواسته­ای از جمله درد مفاصل ایجاد کنند. این عوارض اغلب یک تا دوماه پس از شروع درمان ظاهر می­شوند. با این حال، داروهای جدیدتر برای درمان اچ‌آی‌وی کمتر باعث ایجاد درد مفاصل به عنوان یک عارضه جانبی می‌شوند.

البته باید توجه کرد که درد مفاصل می‌تواند توسط داروهای سایر بیماری‌ها نیز ایجاد شود. به عنوان مثال، فردی که داروهای کلسترول یا درمان­های هپاتیت را دریافت می­کند، ممکن است درد مفاصل را به عنوان یکی از عوارض جانبی این درمان­ها تجربه کند.

مقاله مرتبط:علائم ایدز در روزهای اول تا انتها (همه‌ علائم در طی زمان و در هر مرحله)

پزشکان چگونه درد مفاصل ایدز را تشخیص می­دهند؟

از مسائل مهم در رابطه با درد مفاصل ایدز و سایر دردهای مربوط به اچ‌آی‌وی، عدم گزارش درد توسط بیمار به پزشک است. طبق یک مقاله، کارشناسان معتقدند که ممکن است عدم گزارش درد بخاطر مسائلی مانند ترس از اعتیاد به داروها، تمایل به یک رویکرد طبیعی یا اعتقاد به اینکه درد فقط بخشی از زندگی با HIV است، باشد.

این افکار اشتباه بود و فرد باید درد خود را به پزشک گزارش دهد تا علت آن تعیین شده و در جهت رفع آن، اقداماتی صورت گیرد. روند تشخیص منشا درد ممکن است شامل مراحل زیر باشد:

  • بررسی بازه زمانی درد و مدت شروع آن
  • سطح درد
  • تجویز آزمایشات تشخیصی مانند اشعه ایکس یا آزمایش خون و تحلیل آن­ها

هنگامی که پزشکان علت را شناسایی کردند، می­توانند به تعیین بهترین روش درمانی برای رفع درد کمک کنند.

درمان درد مفاصل مرتبط با HIV چیست؟

درمان درد مذکور، کاملا وابسته به علت آن است و می‌تواند شامل داروهای زیر باشد:

  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن یا آسپرین
  • استامینوفن
  • استروئیدها
  • مواد افیونی

فرد ممکن است به مداخلات غیرپزشکی برای درمان درد مفاصل ایدز علاقه­ مند باش که در این صورت می‌تواند از جایگزین‌های زیر استفاده کند:

  • فیزیوتراپی
  • سرما و گرما درمانی
  • تسکین استرس
  • ماساژ دادن
  • طب سوزنی
  • فعالیت بدنی منظم و اصولی

نکته مهمی که وجود دارد این است که افراد برای رفع درد مفاصل ایدز، اقدام به خوددرمانی نکنند و مشکل مربوطه را با یک متخصص درمیان بگذارند. پزشک با بررسی دقیق علائم و اسکن­های شما می­تواند تصویر کاملی از مشکل شما ایجاد کند و به شما در انتخاب یک مسیر درمانی ایمن و موثر کمک کند.

منابع:

https://life4me.plus/en/news/joint-pain-pain-hiv-muscle-9062/
https://www.medicalnewstoday.com/articles/hiv-joint-pain#summary

 

این مطلب برایتان مفید بود؟
[کل: 1 میانگین: 1]

3 نظر در “درد مفاصل ایدز

  1. علیرضا گفت:

    من سال قبل رابطه محافظت نشده داشتم. الان ۱ سال گذشته زانو هام خیلی بد درد میکنه امکان داره من ایدز گزفته باشم؟؟

    1. محسن جعفری گفت:

      درود و احترام
      از نظر تئوری ممکنه ولی کلیت بودن علائم و یا نبودن علائم رو نمیتونیم دلیلی از ابتلا یا عدم ابتلا افراد بتونیم . تنها کاری که باید بکنید انجام آزمایش ایدز هست. میتونید برید مرکز مشاوره بیماری های رفتاری یا از کیت خود ارزیابی ایدز استفاده کنید و یا به آزمایشگاه مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *