ایدز

تفاوت دو اصطلاح: دوره‌ی پنجره با دوره کمون

تفاوت دو اصطلاح: دوره‌ی پنجره با دوره کمون

در این مقاله به توضیخ تفاوت دو اصطلاح: دوره‌ی پنجره با دوره کمون می پردازیم.

  • دوره پنجره ایدز : دوره‌ای که ویروس در بدن فرد هست ولی قابل تشخیص نیست.
  • دوره کمون ایدز : دوره‌ای است که ویروس در بدن فرد هست ولی علائم ظاهری آن هنوز شروع نشده و فرد ظاهرا سالم است و علایم بیماری ایدز را ندارد.

طول دوره‌ پنجره بستگی به تکنیک تشخیصی ما و همچنین ویژگی‌های بدنی هر فرد دارد. در روش‌های مرسوم آزمایش ایدز که برمبنای اتصال آنتی بادی (پادتن) و آنتی‌ژن می‌باشد. بین 23 روز تا 3 ماه می‌باشد و گاها توصیه می‌شود در شش ماهگی نیز تکرار شود. (در رفرنس‌های مختلف علوم پزشکی متفاوت بیان می‌شود). اگر فردی می‌خواهد با استفاده از کیت ایدز خود را از نظر ابتلا به ویروس ایدز و هپاتیت بی و هپاتیت‌سی چک کند توصیه می‌کنیم 45 روز از تاریخ احتمال شروع آلودگی گذشته باشد و بهتر است در سه ماهگی (سه ماه بعد از آلودگی) و شش ماهگی (شش ماه بعد از آلودگی) نیز تست تکرار شود. اگر بیش از شش ماه از آن زمان گذشته است انجام یکبار تست ایدز کافی است و دیگر نیازی به تکرار ندارد. ( مقاله زمان مناسب برای انجام آزمایش ایدز )

طول دوره کمون Hiv بستگی به سطح قدرت ایمنی بدن فرد و همچنین نوع سوش ویروس Hiv دارد و بین پنج تا پانزده سال طول می‌کشد (بعضی از منابع حداقل زمان را 2 سال عنوان می‌کنند). طول دوره کمون بیماری ایدز با استفاده از داروهای ضد ویروس اچ آی وی که در ایران بصورت رایگان نیز در دسترس هستند، می‌تواند تا آخر عمر طبیعی فرد طول بکشد و فرد عمر طبیعی خود را داشته باشد بدون اینکه وارد مرحله بیماری ایدز شود. در صورتی که ابتلای فرد به ویروس دیر تشخیص داده شود و فرد وارد مرحله بیماری ایدز شود درمان آن سخت تر خواهد یود و ویروس می‌تواند بسرعت باعث مرگ فرد شود. ( مقاله عکس‌هایی از مبتلایان به ایدز )

نکته ای که در اینجا مطرح می‌شود این است که اگر من امروز بخواهم با فردی برای اولین بار رابطه جنسی داشته باشم و با کیت خانگی آزمایش ایدز (کیت خودارزیابی ایدز ) از خودمان تست ایدز بگیریم، وقتی نمی‌توانیم در دوره پنجره ویروس را تشخیص دهیم انجام این آزمایش با کیت ایدز چه مزیت و دلیل منطقی دارد؟ در جواب این سوال باید گفت اگر فرض کنیم پارتنر جنسی ما 32 سال سن دارد و اولین رابطه جنسی خود را در سن 19 سالگی برقرار کرده است و در طی این 13 سال با افراد دیگری نیز رابطه جنسی داشته است .کیت ایدز این فاصله 19 تا 32 سالگی را به شما می‌گوید پارتنر شما به ویروس مبتلا شده است یا نه. درست است که ما از 45 روز گذشته پاتنر خود اطلاع نمی‌یابیم ولی احتمال اینکه فردی در طی 13 سال (4745 روز گذشته) مبتلا شده باشد خیلی بیشتر از این است که در طی 45 روز گذشته مبتلا شده باشد. حال تصمیم با خودتان است ندانستن 4745 روز گذشته بخاطر ندانستن 45 روز یا کلا ندانستن و بدون کاندوم و بدون کیت ایدز رابطه جنسی برقرار کردن! و قبول کردن ریسک ابتلا یه بیماری ایدز. ( ایدز ؛ علائم، راه‌های انتقال، تشخیص و درمان و پاسخ به سوالات متداول )

در رابطه جنسی خارج از خانواده و غیر از همسر در هرصورت باید در رابطه جنسی از محافظ و کاندوم استفاده کرد و استفاده از کاندوم حتی اگر وضعیت ایدز دو طرف  منفی است باز هم توصیه می‌‌شود.

 

این مطلب برایتان مفید بود؟
[کل: 0 میانگین: 0]

2 نظر در “تفاوت دو اصطلاح: دوره‌ی پنجره با دوره کمون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *