ایدز

انتقال ایدز از طریق رژ لب

انتقال ایدز از طریق رژ لب

ایدز به مرحله سوم بیماری گفته می‌شود که توسط ویروس HIV به وجود می‌آید. بسیاری از افراد آلوده به این ویروس تا سال‌ها و درواقع تا زمانی که بیماری به مرحله آخر و کشنده خود برسد، علائمی ندارند. اما برخی از مبتلایان، یک یا دوماه پس از ابتلا به ویروس، درگیر علامت‌هایی شبیه به آنفولانزا می‌شوند.

اخیراً و در نتیجه تحقیقات فشرده در سطح جهانی، دو پیشرفت مهم در رابطه با اپیدمی ایدز به‌دست آمده است:

  • بیماری ایدز  دیگر یک بیماری کشنده نیست و در حال حاضر به عنوان یک بیماری مزمن پزشکی در نظر گرفته می‌شود. HIV با تشخیص به‌موقع و درمان، قابل کنترل است. پیشرفت در  زمینه تشخیص و تولید داروهای ضد رتروویروسی توانسته وحشت افراد مبتلا به بیماری را کم کند.
  • دومین پیشرفت مهم، کشف افراد خاصی است که سیستم ایمنی بدن آن‌ها به‌طور طبیعی و بدون مصرف دارو، به ویروس اچ‌آی‌وی مقاوم است. اگرچه این افراد نسبتاً نادر هستند اما مطالعات انجام شده در مورد آن‌ها، اطلاعات بسیار مهمی دررابطه با مکانیسم‌های طبیعی برای مقاومت یا غلبه بر ویروس اچ‌آی‌وی ارائه کرده است که می‌تواند برای تولید داروهای ضد رتروویروسی جدید یا واکسن های اچ‌ای‌وی مورد استفاده قرار گیرد (۱).

انتقال بیماری و ابتلا به اچ ای وی

طبق تحقیقات، افراد تنها در صورتی به ویروس اچ‌آی‌وی مبتلا می‌شوند که خون یا غشای مخاطی آسیب‌دیده آن‌ها با مایعات، خون، شیر مادر، ترشحات واژن یا مایع منی فرد مبتلا به بیماری ایدز تماس پیدا کند (۲). این ویروس از طربق بزاق و اشک منتقل نمی شود.

باوجود اینکه ویروس اچ‌آی‌وی از طریق بزاق  قابل شناسایی است، اما به دلیل آنتی‌بادی‌ و آنزیم‌هایی که به طور طبیعی در بزاق وجود دارند و همچنین تعداد بسیار کم ویروس اچ‌آی‌وی در این مایع نسبت به تعداد ویروس در خون، امکان انتقال ویروس اچ‌آی‌وی از طریق بزاق بسیار نادر است (۳).

انتقال HIV از طریق رژ لب

انتقال ایدز از طریق رژ لب در صورت استفاده مشترک افراد از رژ، اگر تنها بزاق افراد در تماس باشد غیر ممکن است. تنها درصورتیکه رژ لب آغشته به‌ خون فرد مبتلا بوده و به‌طور مستقیم با یک زخم باز بر لب شخصی دیگر تماس پیداکند، امکان انتقال ایدز وجود خواهد داشت.

به‌طور دقیق مشخص نیست چه مقدار خون فرد مبتلا به بیماری ایدز برای آلوده کردن دیگران لازم است. همچنین مشخص نیست که یک زخم تا چه حد باید عمیق یا بزرگ باشد تا فرد در معرض انتقال ایدز قرار گیرد. تاکنون موردی از ابتلا به ایدز در اثر استفاده مشترک از رژ لب گزارش نشده است (۴).

مقاله مرتبط:مرکز مشاوره بیماری های رفتاری دربند

با توجه به توصیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)، تمامی افراد ۱۳ تا ۶۴ سال باید حداقل یکبار تست اچ‌آی‌وی دهند تا در صورت ابتلا به ویروس، درمان را هرچه سریعتر شروع کرده و از بروز مرحله سوم بیماری جلوگیری کنند. همانطور که پیشتر ذکر شد، شروع به موقع درمان به فرد مبتلا کمک می‌کند که یک زندگی عادی را تجربه کرده و از انتقال ویروس به دیگران جلوگیری کند (۵).

منابع:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3074872/
https://www.medicalnewstoday.com/articles/323832#touching
https://www.nhs.uk/common-health-questions/sexual-health/can-you-catch-hiv-from-kissing/
https://www.verywellhealth.com/how-long-can-hiv-live-outside-of-the-body-48891
https://www.cdc.gov/hiv/testing/index.html

 

این مطلب برایتان مفید بود؟
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *