ایدز

علائم دوره کمون ایدز

علائم دوره کمون ایدزچیست؟

HIV یاhuman immunodeficiency virus، ویروسی است که بیماری ایدز را به وجود می‌آورد. درواقع این ویروس پس از ورود به بدن به سلول‌های سیستم‌ایمنی آسیب زده و درنتیجه باعث بروز واکنش سیستم ایمنی می‌شود که علائمی شبیه آنفلوانزا را ۴ تا ۶ هفته بعد از آلوده شدن، ایجاد می‌کند. در این مقاله به بررسی علائم دوره کمون ایدز خواهیم پرداخت.

با کنترل بیماری توسط سیستم ایمنی، ویروس HIV درون نوع خاصی از سلول‌های ایمنی بدن به نام سلول‌های CD4+ T پنهان می‌شود. با برطرف شدن علائم مرحله اولیه، عفونت ایدز وارد دوره کمون یا مرحله مزمن بیماری می‌شود (۱).

بررسی علائم دوره کمون ایدز

در دوره کمون ایدز به دلیل تعداد زیاد سلول‌های ایمنی و کاهش تکثیر ویروس اچ‌آی‌وی، اغلب افراد نشانه اختصاصی را تجربه نمی‌کنند و تنها در برخی از افراد مبتلا، پدیده PGL یا تورم غدد لنفاوی پایدارظاهر می‌شود. ممکن است غدد لنفاوی گردن، زیر بغل یا کشاله ران، حداقل به مدت سه ماه و بیش از ۲.۵ سانتیمتر متورم شوند.

در صورت عدم تشخیص و کنترل عفونت‌ ایدز، به طور میانگین ده سال پس از شروع عفونت‌، مرحله آخر و کشنده بیماری به‌نام ایدز ایجاد می‌شود. نشانه‌های زیادی در این دوره به‌دنبال تحلیل سیستم ایمنی و عفونت‌های خفیف ایجاد می‌شود. این علایم شامل موارد زیر می‌باشند:

·        کاندیدیازیس دهان (برفک دهان، که نوعی عفونت قارچی است و باعث ایجاد ضایعات کرمی و سفید رنگ در طرفین و مخاط دهان می‌شود).

·        تب‌های بی‌دلیل همراه با کاهش وزن و عرق شبانه؛ به‌طوری که باعث خیس شدن ملحفه‌ها و لباس‌ها ‌شود.

·        اسهال شدید و کنترل نشده که بیش از سه روز طول بکشد.

·        تورم غدد لنفاوی کشاله ران و زیر بغل (۲)

تشخیص عفونت ایدز با توجه به علائم دوره کمون امکان‌پذیر نمی‌باشد. چراکه این نشانه‌ها غیر اختصاصی بوده و ممکن است سال‌های طولانی را فرد HIVمثبت، با علائم خفیف یا بدون هیچ علامتی سپری کند. این وضعیت تا زمانی که تعداد گلبول‌های CD4+T به کمتر از ۲۰۰ عدد در هر میلی‌متر مکعب برسد، ادامه پیدا خواهد کرد.

امروزه با تشخیص به‌موقع و مصرف منظم داروهای ضد رتروویروسی، از کاهش تعداد سلول‌های ایمنی بدن جلوگیری شده و افراد مبتلا معمولا وارد مرحله آخر و کشنده بیماری ایدز نمی‌شوند. طبق تحقیقات انجام شده هرچه افراد سریعتر از عفونت ایدز در مرحله مزمن آگاه شوند امکان موفقیت درمان‌های ضدرتروویروسی بیشتر است.

عفونت ایدز با دقت بیش از ۹۹.۸ درصد سه ماه پس از برخورد احتمالی با ویروس، قابل تشخیص می‌باشند(۳).

 

منابع:

(۱)https://www.webmd.com/hiv-aids/understanding-aids-hiv-symptoms

(۲)https://www.everydayhealth.com/hs/hiv-health/timeline-hiv-symptoms/

(۳)https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hiv-aids/symptoms-causes/syc-20373524

 

این مطلب برایتان مفید بود؟
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *